Муракол Протект

Какво представлява хранителната добавка?
1. Какво представлява Муракол Протект
 • ПЪЛНОЦЕННЕН ИМУНОМОДУЛИРАЩ КОМПЛЕКС НА ОСНОВАТА НА БИВОЛСКА КОЛАСТРА
 • ЕФЕКТИВНА ПОДКРЕПА НА ИМУННАТА СИСТЕМА СРЕЩУ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ
 • СПОСОБСТВА ЗА ПОДДЪРАЖАНЕ НА БАЛАНСИРАН МИКРОБИОМ В ГАСТРО-ИНТЕСТИНАЛНИЯ ТРАКТ
 • СПОМАГА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ

Съставки (360 г прах):

 • Българска биволска коластра с високо съдържание на специфични имуноглобулини (IgG, IgA, IgD, IgE и IgM), богати на пролин пептиди,  цитокини, растежни фактори, лактоферин, лактопероксидаза, конюгирана линолова киселина
 • Фракция от коластра на крава с високо съдържание на богати на пролин пептиди със силно изразен имуномодулиращ ефект;
 • Биоактивни компоненти от яйчен жълтък: имуноглобулин (IgY) и специфични биоактивни пептиди;
 • Пробиотичен комплекс: 10 Лакто – и Бифидо бактерии: L. bulgaricus, L. acidofilis, L. plantarum, L. rhamnosis, L. helveticus, L. casei,, S. termophilis, B. Bifidum, B. longus, and B. infantis;
 • Пребиотик: инулин
 • Витамин С, Витами Д3, Витамин К2;
 • Хондроитин сулфат
 • Екстракт от зехтин, Екстракт от Алое вера

 

Предназначение: Муракол Протект е много полезна хранителна добавка със силен ревитализиращ ефект. Той се прилага за възстановяване и поддържане на оптимално функциониране на имунната система. Това спомага за повишена устойчивост срещу вирусни и бактериални инфекции, както и за по-лекото им протичане при заболяване. Поддържа обмяната на веществата в благоприятно съответствие с нуждите на организма. Муракол Протект може да е полезна хранителна добавка за възстановяване след прилагане на химио- и лъчетерапия.

Не са констатирани противопоказания. Да се отчита наличието на лактоза и яйчен жълтък.

Дозировка:

За оптимизиране на имунната система и за общо укрепване на организма – 4 г, сутрин преди хранене; За деца до 8 години – 2 г.

За възстановяване на компрментирана имунна система вследствие на продължително заболяване – 2 Х 8 г, сутрин и вечер преди хранене

Като полезна храна при прилагане на химио и лъчетерапия – 3 Х 8 г, сутрин, обед и вечер

Важна забележка! Да не се превишава дневната доза. Продуктът не е подходящ за употреба като единствен хранителен източник. Приемът по време на бременност, кърмене и за деца до 2г. да се съгласува със специалист.

Възстановява имунната функция и спомага за установяване на оптимален баланс
Стимулира репарацията и регенерацията на тъканите и възстановява клетъчната комуникация
Унищожава болестотворните микроорганизми и спомага за прочистването им от тялото
Активира силно дейността на Естествените клетки-убийци на патогенните организми
Активира продуктивността на антителата, осигуряващи превенция на болести
Увеличава силата, издръжливостта и възстановяване на клетките
Забавя цялостния процес на стареене на организма
Стимулира активирането и диференциацията на стволовите клетки

За какво се използва ?

Муракол Протект
Муракол Протект е оригинална хранителна добавка с доказани полезни свойства. Най-важните от тях са:
 • Муракол Протект може да допълва оптимално хранителния режим преди, по време на и след оперативната фаза на злокачествени тумори. Има силно регенериращо действие по време на радиотерапия и химиотерапия. Възстановява и поддържа оптимална имунната система, спомага за преодоляване на последиците от заболяването и агресивното третиране
 • За контролиране на количеството на дефектирали клетки в допустими минимални норми и намаляване на риска от туморни образования.
 • За оптимизиране на имунната система за противодействието на основните вирусни, бактериални, микотични, дрождени , алергични и паразитни заболявания.
 • Поддържане на оптимален метаболитен баланс, което съдейства за поддържане на всички функции на организма и съответно добър физически и психически статус. Забавя стареенето.
Възможни нежелани реакции

Муракол Протект е напълно безопасен продукт. Няма данни за странични реакции. Да се отчитат възможна нетолерантност спрямо съдържащата се лактоза и яйчен жълтък.

 

Как да съхранявате този продукт?

Муракол Протект се съхранява на прохладно място, като се избягва пряка слънчева светлина. Да се държи на място недостъпно за деца. Срокът на годност е 18 месеца.

 

Допълнителна информация

Сертификат – ИС № 048/22.11.2016 г. за Авторски продукт –Иновация:
Метод за директно използване на яйчения жълтък за микрокапсулиране на биологично-активни добавки за пълноценно оползотворяване на техния полезен потенциал.

 

Таблица. Съдържание на основните компоненти на Муракол Протект Таблица – Калории Норми

Показател % К-во в 8 г дневен прием % ПДП*
Енергия kj/kcal 1676/414 62/16 6.6
Мазнини 19.2 1500 мг 2.2
Наситени мастни киселини

Лецитин

10.7

5

860 мг

400 мг

Белтъци

Имуноглобулини

Богати на пролин пептиди

34.7

24.9

7.5

2800 мг

2000 мг

600 мг

5.6

 

Въглехидрати

Лактоза

Фибри: Инулин

34.2

22.3

5

2800 мг

1800мг

400мг

0.8

Витамин С 7.5 600мг 600
Витамин Д3

Витамин К2

≤ 0.01

≤ 0.01

25 мкг – 2000 МЕ

50 мкг

500

50

Хондроитин сулфат 2.5 200 мг
Пробиотик 2.5 1 Х 109 КФЕ**
Допълнителна информация за Богати на пролин пептиди

БПП са най-важните компоненти на коластрата и на Муракол Протект. БПП функционират като сигнални пептиди, получени от активирани макрофаги и активирани Т-клетки, които контролират продукцията на всички цитокини. Тези естествено съдържащи се пептиди се намират навсякъде в тялото и са главните регулатори на синтеза на белтъците. БПП се означават също като инфо-пептиди, инфо-протеини, или прекурсори на цитокините.

 

БПП имат уникалната способност да модулират имунната система. Те усилват нивото на нейната активност при необходимост – инфекции и нараняване, и я намаляват когато предизвикателството е овладяно. Когато една инфекция е открита от имунните клетки-разузнавачи, химични сигнали излизат да мобилизират други клетки да дойдат на защита в борба срещу инфекцията. БПП са едни от първите сигнали които се появяват по това време. По-късно, когато инфекцията е овладяна, БПП отново са главните сигнали за нормализиране на имунния отговор.

 

Тимусните клетки – лимфоцити които се равиват в тимусната жлеза на врата – имат БПП рецептори на повърхността на мембраните. Тези лимфоцити се стимулират от БПП за да се диференцират и съзреят като хелперни Т-Клетки, които са част от възпалителния процес срещу инфекцията, или пък като супресорни Т-клетки, които инхибират възпалителния процес. БПП регулират диференциацията и съзряването на моноцитите и макрофагите, клетки които нормално се намират в кръвния поток и в съединителната тъкан които са въвлечени в възпалението.

 

БПП индуцират също и почиващите Б-лимфоцити -лимфоцитите, които се развиват в костния мозък., за да се диференцират и формират зрели Б-клетки. Б-клетките са единствените, които произвеждат имуноглобулини (антитела). БПП регулират продукцията на различни цитокини, които са сигнални молекули , които регулират имунния отговор. Те включват IL-6 (интерлевкин-6), IL-10, INFg (гама интерферон) и TNF-a (тумор некротичен фактор-алфа). Това е един от пътищата, по които БПП регулират възпалителния отговор на инфекцията. IL-6 и IL-10 са анти-възпалителни цитокини, но TNF-a е главният цитокин контролиращ цялостната каскада от цитокини. Гама-интерферонът е също възпалителен цитокин. Той е особено активен срещу вируси.

 

Възпалителният отговор представлява серия от събития, при които тялото мобилизира защитата си на мястото на инфекцията. БПП участват в мобилизацията и в контролирането на продукцията на имунни клетки. БПП стимулира продукцията на левкоцити, които са главния компонент на възпалителния отговор. БПП повишават пропускливостта на кръвоносните съдове в кожата и позволяват имунните клетки и антителата да навлезат в тъканта за да се борят с инфекцията. БПП стимулират натуралните клетки убийци, които са специализиран тип „ловци-убийци“ лимфоцити. Те са първите, които при инфекция убиват всичко, което не е идентифицирано като „свое“.

 

Сертификати