МУРАКОЛ ПРОТЕКТ КИДС

Какво представлява Муракол Протект Кидс?

Муракол Протект Кидс е оригинален продукт на основата на биволска коластра, предназначен специално за деца. В този комплексен продукт, полезните свойства на биволската коластра са допълнени чрез добавяне на специална фракция от коластра на крава, обогатена на биологично активните „богати на пролин пептиди“ (БПП). Муракол Протект Кидс включва ценни биоактивни компоненти на яйчения жълтък. Комплекстният състав на Муракол Протект Кидс представлява уникална комбинация от пасивни елементи на имунната защита, каквито са имуноглобулините, така и от активни фактори на имунитета, каквито се явяват БПП, растежните фактори Igf-1, TGf-a, лактоферина, лактопероксидаза, конюгирана линолова киселина. Към Муракол Протект Кидс е добавен пробиотичен комплекс, съдържащ 10 полезни бактерии. Муракол Протект Кидс има изключителен потенциал за формиране и поддържане на оптимална имунна система при децата, необходима за осигуряване на условия за добро протичане на всички процеси в организма, необходими за нормален растеж и развитие.

Имуноглобулини. Муракол Протект Кидс съдържа 5 типа имуноглобулини от коластрата – IgG, IgA, IgD, IgE и IgM, и един от жълтъка – IgY. Всеки от тях включва много широк спектър от специфични имуноглобулини (антитела), формирани в биволиците и кравите при техния ежедневен контакт с разнообразните вируси, бактерии, гъби и други патогенни микроорганизми. Този широк имуноглобулинен комплекс в Муракол Протект Кидс осигурява допълнителен капацитет на имунната система за протекция от вирусни, бактериални и микотични инфекции, остри и хронични алергии.

Богати на пролин пептиди (БПП). Муракол Протект Кидс включва уникален комплекс от БПП от биволска коластра, от коластра на крава и от яйчен жълтък. БПП се явяват трансфер фактори с ключови имуномодулиращи функции. Те пренасят сигнална информация на тимуса за новопроникнали патогени, която е необходима за формирането на спефицичен клетъчен имунен отговор.

Лактоферин. Важен белтък с доказани антивирусни, антибактериални и анти-възпалителни свойства.

Цитокини: Интерлевкин 1 и 6, Интерферон-гама и Лимфокини. Съвместно с БПП, участват в клетъчната комуникация, имат протективна активност и повлияват полезно цялостната регулация на имунната система. Интерлевкините се изследват усилено като средство срещу рака.

Лакталбумини. Има научни доказателства за висока ефективност на лакталбумините срещу някои вируси.

Гликопротеини. Имат инхибиторна активност спрямо протеази и трипсин. Предпазва БПП, имуноглобулините и растежните фактори от разграждане от протеоличните ензими.

Лизозими. Доказани антибактериални свойства.

Пробиотичен комплекс. 10 Лакто- и Бифидо бактерии: Lb. bulgaricus, Lb. acidofilus, Lb. plantarum, Lb. rhamnosus, Lb. helveticus, Lb, casei, St. thermophilus, Bif. Bifidum, Bif. longum and Bif. infantis

 

МУРАКОЛ ПРОТЕКТ КИДС

За какво се използва?

Муракол Протект Кидс има много полезен имуномодулиращ потенциал, който може да се използва:

 • За формирането и поддържане на оптимална имунна система при децата
 • Спомага за възстановяване на имунната система след заболяване
 • За превенция срещу вирусни и бактериални инфекции
 • За подпомогане на третирането на инфекциозни заболявания
 • За превенция и преодоляване на автоимунни процеси
 • За превенция и преодоляване на алергични реакции
 • Спомага за формиране на оптимален микробиом в гастро-интестиналния трак и благоприятно протичане на процесите в него
 • Увеличава силата, издръжливостта и възстановяване на организма при физически натоварвания
 • За поддържане на всички функции на организма и съответно на добър физически и психически статус

Индикации за употреба и дозировка

За укрепване на защитните сили на организма. Може да се приема целогодишно. Особено важен е приемът на Муракол Протект Кидс през есента и зимата.

 • за деца от 2 до 6 години – 2гр. Муракол Протект Кидс с 100мл изворна вода или мляко (прясно или кисело, 15-20 минути преди хранене)
 • за деца от 6 до 12 години – 4гр. Муракол Протект Кидс с 150мл вода или мляко (прясно или кисело, 15-20 минути преди хранене)

Муракол е изцяло естествен продукт. Няма намерени противопоказания. Това позволява, по изключение и при конкретна необходимост – при вирусни и бактериални инфекции- да се взема два пъти по 4г, сутрин и вечер.

Важна забележка! Муракол Протект Кидс трябва да се използва под медицинско наблюдение. Да не се превишава дневната доза. Продуктът не е подходящ за употребат като единствен хранителен източник.

Възможни нежелани реакции

Муракол Протект Кидс е напълно безопасен продукт. Няма данни за странични реакции. Забележка. Да се отчита нетолерантност спрямо съдържащите се лактоза и яйчен жълтък.

Как да съхранявате този продукт?

Муракол Протект Кидс се съхранява на прохладно място, като се избягва пряка слънчева светлина. Да се държи на място недостъпно за деца. Срокът на годност е 12 месеца.

Допълнителна информация

Муракол Протект Кидс е липозомно нанокапсулиран по собствена технология (Сертификат за иновация ИС №048/22.11.2016), което повишава значително неговия ревитализиращ потенциал. Вкаран в липозомни микро и нано капсули, Муракол Протект Кидс е предпазен от разграждащото действие на стомашния сок и на протеолитичните ензими. Това осигурява максимална бионаличност на препарата в червата. Сходството на липозомните частици с мембраните на клетките на мукозната тъкан улеснява контакта помежду им и съответно проникването на компонентите на Муракол Протект Кидс в кръвния поток и от там до местата на тяхнаата активност.