За силна имунна система за Вас и Вашите деца. Имуномодулатор №1!
Каква е разликата между имуномодулатор и имуностимулатор?
Имуностимулаторите са вещества (лекарства и хранителни вещества), които стимулират имунната система чрез индуциране или увеличаване на активността на някой от нейните компоненти. Те са много полезни за противодействие на вирусни, бактериални и алергични.
Приемът на имуностимуланти трябва да се дозиира внимателно за да не се стигне до суперактивна имунна реакция, при която се атакуват не само външните антигени, но и нормални клетки и тъкани на организма.
Имуномодулаторите имат комплексно въздействие върху имунната ситема. Те усилват имунната система когато тя е отслабена под действието на вирусна и бактериална инфекция или от наличие на ненормални клетки (туморни или остаряли и загубили функциите си собствени клетки). Имунимодулаторите подтискат свръхактивирана имунна система и така предпазват организма от автоимунни процеси. В резултат имунната система се поддържа в оптимално съсътояние и фунциониране.
И така, каква е разликата между имуномодулатор и имуностимулатор?
От всичко можем да направим следното заключение. Имуномодулаторите регулират работата на имунната система и могат да я укрепят и подтиснат, в зависимост от нуждата, с други думи – модулират.Имуностимулантите могат само да стимулират имунната система, увеличавайки защитните сили на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *